2023. január elsejétől újra tőkevédett lesz a VIG Ózon Befektetési Alapunk.

A VIG ÓZON ÉVES TŐKEVÉDETT BEFEKTETÉSI ALAP 2023. január 2-től újra éves tőkevédelemmel biztosítja a befektetők megtakarításait.

A korábbi évek alacsony hozamkörnyezetéhez képest mára jelentős mértékben emelkedtek a rövid hozamok, különösképpen a kötvények tekintetében, így ismét alkalom kínálkozik az Ózon Befektetési Alapunk éves tőkevédelmének újraindítására.

Az éves tőkevédelem jelentése: az év első forgalmazási napján számolt árfolyamon a befektetett összegre a befektetők megkapják a tőkevédelmet, és az év végén ennél nem lehet alacsonyabb a befektetésük értéke. Fontos megemlíteni, hogy bankgaranciát nem vállal az Alapra az Alapkezelő, hanem a befektetési politikában meghatározott képletek teszik lehetővé a tőkevédettként történő működtetést.

Védekezzen az inflációs hatások ellen

A jelenleg az egyik legrosszabb döntés az, ha valaki a párna cihában, vagy alacsony kamatozású bankbetétekben tartja a megtakarításait, hiszen a 20% feletti infláció miatt egy év alatt akár az ötödével is kevesebbet érhet. Most az alacsony kockázatú befektetésekkel akár kétszámjegyű hozam is elérhető lehet a rövid kötvény alapokkal. Az Ózon Alapunknak köszönhetően már tőkevédelemmel együtt is.

Mibe fektet az alap?

Az Alap elsősorban rövid lejáratú eszközökbe fektet, ezen belül is a legnagyobb arányban állampapírokba, melyek egyrészről biztosítják a tőkevédelmet, másfelől egy igen kedvező kamatozást. Ezeken felül pedig kisebb súlyozással opciós és futures ügyletekkel igyekszik többlet profitot realizálni a befektetők részére.

Kinek ajánljuk:

  • Magánszemélyeknek és cégeknek: Magánszemélyek mellett vállalkozások tőkéjének, félretett tartalékainak is jó választás lehet a VIG Ózon Befektetési Alap. A cég tőkéjének védelme mellett, a likvid befektetési forma gyors hozzáférést biztosít, ha mégis szükség lenne rá.
  • Azoknak, akiknek fontos a megtakarított tőkéjük védelme: Az éves tőkevédelemmel biztos lehet abban, hogy a befektetés árfolyama az év végére legalább annyi lesz, mint az év első forgalmazási napjának árfolyama. Az éves tőkevédelem ezzel együtt azt is jelenti, hogy minden év első forgalmazási napján érvényes árfolyamon az előző évben megtermelt hozama is tőkésítésre kerül, így már a hozam is tőkevédett lesz a következő évre vonatkozóan.
  • Azoknak, akik elsősorban alacsony kockázatú rövid kötvény befektetéseket keresnek: Az alapot elsősorban alacsony kockázatvállalási hajlandósággal rendelkező ügyfeleknek ajánljuk, akik számára fontos a befektetett tőke védelme, és megtakarításuk egy részét szeretnék az alapot kezelő szakképzett csapatra bízni, akiknek célja, hogy a bankbetéteteknél, rövid hozamoknál jobb teljesítményt érjenek el. Az alap kockázati besorolása a 2-es a 7-es skálán, vagyis mérsékelt kockázati kategóriába esik. Az Alapkezelő alapvető célja volt, hogy a VIG Pénzpiaci Alap mellett egy másik biztonságos, immár tőkevédelemmel rendelkező eszközt alakítsunk ki ügyfeleink számára.
  • Akiknek fontos a likviditás, hogy megtakarításukhoz pár nap alatt könnyen hozzáférhessenek: Az Alapkezelő saját Online Értékpapír Számláján keresztül, akár pár napon belül hozzáférhető az összeg és szükség esetén, akár ingyenesen kiutalható az előre rögzített bankszámlára.

Az Alapról:

Kockázati besorolás: 2/7 – mérsékelt kockázat

Javasolt minimum befektetési időtáv: 6 hónap

Aegon Online Értékpapír Számlán is elérhető!

https://www.vigam.hu/online/free/login

Kérdés esetén keresse ügyfélszolgálatunkat, vagy tanácsadóját.

email: alapkezelo@am.vig

tel: 06-1-477-4814

Vonatkozó közlemény:

https://www.vigam.hu/hirek/az-aegon-magyarorszag-befektetesi-alapkezelo-zrt-kozlemenye-az-aegon-ozonmaxx-abszolut-hozamu-befektetesi-alap-dokumentumainak-modositasarol/

Disclaimer:

A bemutatott befektetési alap részletes feltételeit az Alap Tájékoztatója és kezelési szabályzata tartalmazza, mely a mindenkor érvényes kondíciós listákkal együtt a forgalmazási helyeken és weboldalunkon található meg. Kérjük, hogy az alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól a megalapozott befektetési döntése meghozatalához, részletesen tájékozódjon az alap forgalmazási helyein található kiemelt befektetői információjából, hivatalos tájékoztatójából és kezelési szabályzatából. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát az alap jövőbeli teljesítményére nézve.

Jelen anyagunkban szereplő adatok kizárólag információs célokat szolgálnak és nem minősülnek befektetési ajánlásnak, ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. A VIG Befektetési Alapkezelő Zrt. nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatás alapján hozott befektetési döntésért és annak következményeiért.

 

 

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám