A VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. közleménye egyes Tájékoztatókban szereplő kockázati besorolások aktualizálásáról

VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1.), ezúton tájékoztatja tisztelt befektetőit, hogy az Alapkezelőnk által kezelt alábbiakban felsorolt alapok esetében, a Tájékoztatókban aktualizálásra kerültek az alapok sorozatainak kockázati besorolásai

  • VIG Közép-Európai Részvény Befektetési Alap
  • VIG Cseh Rövid Kötvény Befektetési Alap
  • VIG Magyar Pénzpiaci Befektetési Alap
  • VIG MegaTrend Részvény Befektetési Alap
  • VIG InnovationTrend ESG Részvény Befektetési Alap
  • VIG Feltörekvő Európa Kötvény Befektetési Alap

A jelen hirdetményben felsorolt tájékoztatás nem teljes körű, így a pontos és részletes tájékoztatás érdekében kérjük, olvassák el a hivatkozott Alap módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Tájékoztatóját.

Közzétételünk, továbbá a tájékoztatók megtekinthetők az Alapkezelő hivatalos közzétételi helyein, a https://www.kozzetetelek.mnb.hu weboldalon, az alap forgalmazási helyein, illetve a https://www.vigam.hu weboldalon.

Budapest, 2024. június 28.

VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt.

Közlemény Kiemelt Befektetői Információk frissítéséről

A VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1., cégjegyzékszám: 01-10-044261, továbbiakban: Alapkezelő), ezúton tájékoztatja Tisztelt Befektetőit, hogy törvényi  kötelezettségének eleget téve frissítette az Alapkezelő által kezelt összes alap Kiemelt Információkat Tartalmazó Dokumentumát, melyek elérhetők honlapunkon.

Budapest, 2024. június 28.

VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt.

Innováció, Trendek és Befektetés Szakmai Konferencia

Új alappal bővült a VIG MegaTrend alapcsalád

MI A CÉLUNK AZ INNOVATIONTREND ALAPPAL?

„Egy előretekintő portfólió összeállításán dolgozunk. Célunk, hogy a jövő nyerteseibe fektessünk.”

Mára a mesterséges intelligencia (AI) – mint minden iparágat felölelő innováció – szinte megkerülhetetlen egy Befektető számára, amennyiben érdeklődik a magas hozamlehetőséget kínáló részvények iránt. Egymás után érkeznek az AI fejlesztésekkel kapcsolatos bejelentések a cégektől, és fokozódnak a várakozások az újabb technológiai boom termelékenységnövelő hatásával kapcsolatban. A technológiai újításokhoz köthető trendek általában globális, hosszútávú folyamatok, viszont rövidtávon az új technológiák vezető és lemaradó vállalatokat is létrehozhatnak egy-egy iparágon belül. Ha valaki nyereséget szeretne elérni az innovatív gazdasági társaságokon, akkor folyamatosan követnie kell azok haladását.*

Ezért hoztuk létre a VIG InnovationTrend ESG Részvény Alapot. A VIG Alapkezelőnél előre tekintő megközelítést alkalmazunk és aktívan keressük azokat a vállalatokat az iparágakon belül, amelyek a technológiai fejlesztések által növekedési lehetőséget mutatnak. A befektetések olyan globális vállalkozásokba történnek, amelyek erős fundamentumokkal rendelkeznek és a diszruptív technológiák által képesek hosszútávú értékteremtésre, versenyelőny kialakítására. Ezen felül a környezeti, társadalmi, illetve vállalatirányítási szempontokat is figyelembe vesszük. A befektetési filozófiánk azon a meggyőződésen alapul, hogy az innováció a hosszú távú üzleti siker és a részvényesi érték egyik fő mozgatórugója lehet.

MIÉRT LEHET VONZÓ INNOVATÍV CÉGEKBE, DISZRUPTÍV TECHNOLÓGIÁKBA BEFEKTETNI?

A diszruptív technológia olyan újításokat vagy fejlesztéseket jelent, amelyek jelentősen megváltoztatják vagy felforgatják a meglévő iparágakat, üzleti modelleket, termékeket vagy szolgáltatásokat:

Magas növekedési képesség – Gyakran olyan új piacokat hoznak létre vagy alakítanak át, amelyekben jelentős növekedési lehetőség rejlik. Az ilyen módszerek gyorsan terjedhetnek, és hozzájárulhatnak az iparágak átalakulásához.

Versenyelőny kialakítása – Azok a vállalatok, amelyek elsőként alkalmazzák ezeket az eljárásokat, gyakran képesek vezető szerepet betölteni az adott piacon.

Innováció és új termékek fejlesztése – Hozzájárulhatnak az új termékek és szolgáltatások fejlesztéséhez, ami a társaságok számára lehetőséget teremt az üzletáguk bővítésére és piaci részesedésük növelésére.*

KIKNEK LEHET MEGFELELŐ VÁLASZTÁS A VIG INNOVATIONTREND RÉSZVÉNY ALAP?

Elsősorban azoknak, akik

  1. hosszú távra keresnek megtakarítási lehetőséget,
  2. hajlandóak magas kockázatot vállalni,
  3. szeretnék kihasználni a nyereség lehetőségét a magas növekedési potenciállal bíró innovatív vállalatokon,
  4. innováció és technológia felülsúlyos portfóliót szeretnének, de diverzifikálnának az iparágak nyertesei között,
  5. szeretnének befektetni egy hosszú távú strukturális trendeken alapuló stratégiát követő fejlett piaci fókuszú alapba,
  6. egy olyan ESG szemléletben kezelt SFDR 8-as besorolású alapot szeretnének választani, ahol az ESG** szempontokat magas szinten figyelembe vesszük:

Az alap az innováció tematikájú befektetéseken keresztül elősegítheti a társadalom technológiai fejlődését. Ezáltal hozzájárulhat az új termékek és szolgáltatások megjelenéséhez, amelyek hatékonyabbá és kényelmesebbé teszik az emberek életét. Az e-mobilitás és akkumulátor technológiákkal foglalkozó vállalatokba történő befektetés hozzájárulhat a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez és a fenntartható közlekedés előmozdításához. Az innovatív technológiák fejlesztése és alkalmazása új munkahelyeket teremthet, különösen a magasan képzett szakemberek számára, míg az ilyen technológiák terjedése és elérhetősége elősegítheti a fejlődő országokban az infrastruktúra és a gazdasági fejlődés előmozdítását.

Az Alap portfólió menedzsere: Richter Péter – portfólió menedzser

Kockázati besorolás: 5/7***

Javasolt befektetési időtáv: 4 év***

Tudjon meg többet a VIG InnovationTrend ESg befektetési alapról:

Leaflet az alapról 

youtube: Richter Péter előadása a VIG Trend Alapcsaládról

spotify: Megatrendek a befektetésben – Richter Péter a Millásreggeli vendége volt

 

Ez egy forgalmazási közlemény. A megalapozott befektetési döntés meghozatalához részletesen tájékozódjon az alap befektetési politikájáról, a befektetés lehetséges kockázatairól és a forgalmazási költségekről az alap forgalmazási helyein és az Alapkezelő weboldalán (www.vigam.hu) található kiemelt befektetési információjából, hivatalos tájékoztatójából és kezelési szabályzatából. A múltbeli teljesítmény alapján nem jelezhetőek előre a jövőbeli hozamok. A befektetéssel elérhető jövőbeni hozam adóköteles lehet, az egyes pénzügyi eszközökre, ügyletekre vonatkozó adó- és illeték információkat pedig csak az egyes befektetők egyedi körülményei alapján lehet pontosan megítélni, ami a jövőben változhat. A befektető feladata, hogy tájékozódjon az adókötelezettségről. Jelen tájékoztatóban szereplő adatok kizárólag információs célokat szolgálnak és nem minősülnek befektetési ajánlásnak, ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. A VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatás alapján hozott befektetési döntésért és annak következményeiért.

*Forrás: OpenAI, ChatGPT 3.5 **Az ESG jelző alatt a jelen dokumentum vonatkozásában az Alapkezelő a környezeti, társadalmi és helyes vállalatirányítási szempontok figyelembevételét érti, ami ekvivalens az SFDR Rendelet (EU 2019/2088) 2. cikk 24. pontjában foglalt „fenntarthatósági tényezők” fogalmával.

***Lakossági HUF sorozat esetén.

Kövessen minket a LinkedIn-en

Hirdetmény a „Dupla kedvezmény” akcióról a Prémium számlacsomaggal rendelkező ügyfelek részére

A VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. („Alapkezelő”) a 2024. június 14-től 2024. július 14. 16 óráig tartó időszakban indított, értékpapírszámlára történő beutalásokra „Dupla kedvezmény” címmel akciót hirdet a Prémium számlacsomaggal rendelkező ügyfelei részére.

 

Az akció részletes feltételei:

A VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. a hatályos Prémium kondíciós lista szerinti beutalási díjból nyújtott kedvezmény mértékét megduplázza az alábbiak szerint:

Az Alapkezelő az akciós időszakban, azaz a 2024. június 14. napjától a 2024. július 14. 16 óráig tartó időszakban indított, értékpapírszámlára beutalt összeg után a beutalás díjából az alábbiakban meghatározott mértékű kedvezményt érvényesíti az akció feltételeinek teljesülése esetén:

  • 100% a kedvezmény mértéke, amennyiben az akciós időszakban az alábbi feltételek mindegyike teljesül:
    • A számlatulajdonos az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.-nél az alábbiakban felsorolt módozatú* biztosítási termék(ek)re vonatkozó életbiztosítási/nyugdíjbiztosítási szerződéssel rendelkezik, és a Prémium számlacsomaggal rendelkező ügyfél a biztosítási szerződés szerződője.
    • A megjelölt biztosítási szerződés alapján a számlatulajdonos összesen 600 000 Ft vagy ezt meghaladó éves díjú biztosítási termékkel rendelkezik.
    • A megjelölt biztosítási szerződés élő állapotú.
    • A megjelölt biztosítási szerződés a beutalást megelőző munkanapnak megfelelő állapot szerint legalább 12 havi díjjal rendezett.
  • 50% a kedvezmény mértéke, amennyiben az akciós időszakban az alábbi feltételek mindegyike teljesül:
    • A számlatulajdonos az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.-nél, az alábbiakban felsorolt módozatú* biztosítási termék(ek)re vonatkozó életbiztosítási/nyugdíjbiztosítási szerződéssel rendelkezik, és a Prémium számlacsomaggal rendelkező ügyfél a biztosítási szerződés szerződője.
  • A megjelölt biztosítási szerződés alapján a számlatulajdonos összesen 300 000 Ft és 599 999 Ft közöttiéves díjú biztosítási termékkel rendelkezik.
  • A megjelölt biztosítási szerződés élő állapotú.
  • A megjelölt biztosítási szerződés a beutalást megelőző munkanapnak megfelelő állapot szerint legalább 12 havi díjjal rendezett.

 

*Az akcióban a következő biztosítási termékek vehetők figyelembe:

 

  • Alfa Exclusive Plusz életbiztosítás (TR-08)
  • Alfa Exclusive Plusz nyugdíjbiztosítás (NY-05)
  • Alfa Premium Selection életbiztosítás (TR-09)
  • Alfa Premium Selection nyugdíjbiztosítás (NY-06)
  • Alfa Premium Silver életbiztosítás (TR-05)
  • Alfa Premium Silver nyugdíjbiztosítás (NY-03)
  • Alfa Premium Gold életbiztosítás (TR-06)
  • Alfa Premium Gold nyugdíjbiztosítás (NY-04)
  • Alfa Prémium Platinum életbiztosítás (TR-07)
  • Alfa Premium Platinum EUR életbiztosítás (TR-17)
  • Alfa Premium Platinum USD életbiztosítás (TR-27)
  • Alfa Premium Platinum EUR életbiztosítás (TR-18)
  • Alfa Premium Platinum USD életbiztosítás (TR-28)
  • Alfa Premium Selection EUR Nyugdíjbiztosítás (NY-12)
  • Alfa Premium Selection USD Nyugdíjbiztosítás (NY-22)
  • Alfa Exclusive életbiztosítás (TR-04)
  • Alfa Exclusive nyugdíjbiztosítás (NY-02)
  • Alfa Premium életbiztosítás (WIA01)
  • Alfa Prestige életbiztosítás (WIA02)
  • Alfa Premium nyugdíjprogram (NYIA01)
  • Alfa Prestige nyugdíjprogram (NYIA02)
  • Alfa Vitál életbiztosítás (PR-01)
  • Alfa Vitál Max életbiztosítás (PR-02)
  • Alfa Help balesetbiztosítás (AD-03).

 

 

Több, a feltételnek megfelelő biztosítási szerződéssel rendelkező ügyfél esetén a biztosítási szerződések aktuális éves díjai összeadódnak, a kedvezmény mértéke azonban ekkor sem haladhatja meg a 100%-ot.

 

 

Budapest, 2024. június 14.

VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt.

Havi, heti jelentések – június

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám